Menu Close

Kysy eläinlääkäriltä tohtori Krisin kanssa: Dr. Kris vastaa maaliskuun kysymyksiin

helmikuussa, käynnistimme uuden ”Amy the Eläinlääkärin kanssa tohtori Kris” -segmentimme. Kerran kuukaudessa lähetämme muistutuksen, että lähetät kysymyksesi tohtori Krisille. Hän vastaa niin moniin niistä kuin voi joka kuukausi, ja julkaisen hänen vastauksensa seuraavassa viestissä.

Dr. Kristopher Chandroo on eläinlääkäri, tutkija, valokuvaaja, eläinten hyvinvointia puolustaja ja menestyksen stressin luoja (STS): elintärkeä opas feisty, surkea tai vastahakoinen kissa. Tohtori Kris haluaa kissasi olevan kaksikymmentä vuotta vanha. Ja laskenta! Ja hän haluaa tarjota heille lääkitystä ja terapiaa tavalla, joka kunnioittaa kissan ja ihmisen välistä sidosta.

Tässä ovat tohtori Krisin vastaukset joihinkin maaliskuussa esitettyihin kysymyksiisi. Jos kysymykseesi ei vastannut täällä, tohtori Kris vastaa heille omalla verkkosivustollaan tulevaisuudessa. Tilaa hänen päivitykset, jotta sinulle ilmoitetaan, kun vastaukset julkaistaan.

Kissa rikkoo pentueen ulkopuolella

Morsiameni haluaa päästä eroon 17 -vuotiaasta uroskissasta Rufordista, koska hän on turvautunut hänen “Man -luolansa” oven rannalla. Minulla on ollut Ruford 12 vuotta, kun sopin yksin elämään. Eläinlääkäri suoritti koko testien, kun hänellä oli ripulia, ja kaikki oli negatiivista ja normaalia. Päätelmä oli IBS, ja hän ottaa probiootteja säilykkeidensä kanssa yöllä. Hän juo hyvin ja syö nyt paremmin. Hän pelaa jopa enemmän muiden 2 kissan (naispuolisen) kanssa. Hän tarttuu minuun, kun palaan töistä (varsinkin jos satutan) ja pysyn kanssani. Rakastan Rufordia ja taistelen pitääkseen hänet huolimatta hänen surustaan ​​miehen luolan ovesta. (Hän käyttää joskus Bellan pentutyynyjä kakkuun, mutta hän käyttää aina vain roskarasiaa pissalle.) Auta meitä! Ruford on erityinen, ja haluan pitää hänet, kunnes se on hänen aikansa … (Julie Blaskie)

Dr. Kris:

Hei Julie!

Puhutaan kissastasi. Sitten sulhanen.

Meillä on 3 korjattavaa asiaa.

Monta kertaa kissamme piilottavat sen, mitä tapahtuu sisäpuolella. He piilottavat ongelmansa.

He tekevät asioita, joita emme ymmärrä, ja piilottaa asiat koko ajan.

Mutta ei Ruford. Hän kertoo sinulle, mikä ongelma on. Hän puhuu selkeästi ja sanoo sen erittäin ääneen.

Hän pissaa laatikossa, mutta kaatat sen ulkopuolella. Mutta hän kakistaa pentutyynyille.

Kuinka kissan pissat laatikossa on erilainen kuin kuinka he katoavat laatikossa. Paine selkänsä, lantion, jalat ja jalat ovat kaikki erilaisia, kun ne katoavat.

Kun sinulla on 17 -vuotias kissa, se pissaa on laatikossa, mutta ei kakkua, se johtuu tyypillisesti siitä, että se sattuu, kun he kakkaavat laatikkoon. Ne ovat niveltulehduksia, ja ne välttävät roskakoria.

Heidän ei tarvitse limppua. Heidän ei tarvitse ulvoa tai itkeä kipua. Sillä ei ole väliä, kakkasivatko he laatikossa hienosti aiemmin, ja nyt he eivät. Sillä ei ole väliä, näyttävätkö heidän röntgenkuvat normaalilta. He syövät edelleen ja juovat ja ovat niveltulehduksia. Heillä voi silti olla normaali persoonallisuutensa ja olla niveltulehduksia tai kipua. He voivat silti kakata laatikkoon parempina päivinä, mutta katsovat kaatamaan muualle huonoina päivinä.

Et maininnut, minkä tyyppistä kipua sinulla on Julie, mutta sinun ei tarvitse. Ehkä se on fyysistä, ehkä se on jotain muuta. Minun ei tarvitse tietää kumpi.

Mutta tiedätkö nuo päivät, kun satut?

Jokainen, jolla on krooninen kipu, tietää millainen se on.

Muilla ihmisillä ei ehkä ole aavistustakaan sen perusteella, miltä näytät ulkopuolelta. Mutta tiedät mitä tunnet sisäpuolella. Ja heillä ei ole aavistustakaan, mitä tarvitaan vain jatkamiseen. Vain pysyäkseen toiminnassa ulkopuolella. Kun sisäosa on tulessa.

Joten sinun on tutkittava 3 asiaa.

A) Arvioi kissasi niveltulehduksesta ja hoita sitä.

B) Kostolaatikkojen vastenmielisyyden kääntäminen (se tapahtuu, kun he eivät enää pidä laatikosta).

C) Auta morsiamena.

Mitä sanoit kissoista aikaisemmin? Monta kertaa kissamme piilottavat sen, mitä tapahtuu sisäpuolella. He piilottavat ongelmansa. He tekevät asioita, joita emme ymmärrä.

No, me kaverit olemme samat.

“Päästä eroon kissasta” voi tarkoittaa:

“Minusta tuntuu kunnioitusta siitä, että kissa on @# $# suosikkipaikkani vieressä talossa”.
“Sanon aina, että täällä on kakku, mutta et tee asialle mitään”.
“Luulen, että hän tekee sen huolimatta – kissa ei pidä minusta ja se on myös taloni”
“Minulla oli kissa, joka teki sen kerran, ja hänellä oli huono sairaus tai en pystynyt korjaamaan sitä itse, joten en halua edes mennä sinne”.

Tällä tavalla ei ole mitään vikaa.

Mutta nämä ovat emotionaalisia vastauksia eikä teknisiä vastauksia.

Joten voisit kertoa hänelle, että Ruford on niveltulehdus ja hänellä on roskaraatikon vastenmielisyys, mutta hän ei ehkä vastaa siihen. Nämä ovat vain teknisiä syitä siihen, miksi hän kakku miehen luolan ulkopuolella.

Mutta voit kertoa hänelle ihmisistä, jotka eivät ymmärrä sinua, kun satut. Maailma voi olla erittäin epäystävällinen ihmisille, joilla on krooninen kipu. “Miksi et vain pääse siitä yli”, ihmiset voivat sanoa. “Vedä vain bootstraps ja jos yrität vain saada tahdonvoimaa, parannat”.

Eikö niin toimi niin, eikö niin?

Ruford on sama. Hän ei voi vain vetää bootstrapsia ylös ja tehdä siitä parempaa.nullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *