Menu Close

Ringworm -hoito eläinten

AddThis Sharing Buttonshare facebookFaceBookFaceBookShare TwitterTWittertWittershare -ohjelmaan PinterestPinterestPinterSThare to Moreaddthismore3

Rengasmato on sieni, joka on melko tyypillinen lukuisissa talossa sekä ulkopuolisissa ympäristöissä. Lukuisia eläimiä voidaan altistua sekä tartunnan saastuttamista ja osoittaa erittäin vähän oireita. Tällaisille lemmikkeille ne ymmärretään kantajina. Infektio tapahtuu tyypillisesti, kun lemmikki tulee saada yhteyttä tartunnan saaneen eläimen tai palveluntarjoajan eläimen karvoihin, samoin kuin joissain tapauksissa ympäristöstä, etenkin kun lemmikin immuunijärjestelmä on stressaantunut.

Silman oireet voivat vaihdella ja sisältävät kehon perinteiset pyöreät alueet, jotka ovat ihonkuoren tai haavaumien epäspesifisiä iho-oireita. Kissoissa leesioita tapahtuu usein sekä kaupan ja korvien ympärillä, samoin kuin ne voivat usein vaikuttaa useisiin kissoihin tietyssä kodissa, catteryssä tai kennelissä. Vaikka lukuisat kokeilevat ja diagnosoivat silmät ulkonäöltään ja/tai katso, onko isohenkäytöksi ymmärretty erityinen lamppu fluoresoivat, silmät voidaan todella diagnosoida vain karvojen sieniviljelmällä ja/tai ihon biopsialla.

Rengasmato, jota esiintyy vain polttoalueilla Ajankohtainen klotrimatsoli voi myös olla afektiivinen. Eläimillä, joilla on paljon laajempi infektio, hiusten leikkaaminen voidaan tarvita reseptin suun kautta otettavien sienilääkkeiden, kuten ketokonatsolin, lisäksi. Hoito näissä tilanteissa voi kestää useita viikkoja kuukausia, samoin kuin kaikki talon eläimet tulisi hoitaa ilmakehän lisäksi, joka on käsitelty sienilääkkeellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *