Menu Close

Lemmikkieläinten geneettinen testaus tarttuu nopeasti sen ihmisen kollegaan

(San Antonio) 8. elokuuta 2016 – Aikana, joka ei ehkä ole liian kaukana, eläinlääkärit voivat kertoa asiakkaalle, kuinka todennäköinen hänen koiransa on kehittää sydänsairaus, allergiat tai lonkan dysplasia. Seura-eläinten nopeasti kehittyvää geenitestauksen maailmaa korostetaan American Veterinary Medical Association -kokouksessa, joka pidetään 5.-9. Elokuuta San Antoniossa.

“Eläinlääkärit ovat tulossa taipuvaisemmiksi ymmärtämään geneettisiä taipumuksia”, sanoi tohtori Jerold Bell, Pienin eläinlääkäri ja apulaisprofessori Tufts University Cummingsin eläinlääketieteen koulussa. “Monet käyttävät jo diagnostiikan geenitestausta neuvontaa ja hoitoa potilailleen, mutta meidän on pysyttävä ajan tasalla.”

Kaikki eläinlääketieteen koulut sisältävät jonkinlaisen genetiikan koulutuksen, hän sanoo, mutta AVMA -yleissopimuksen kaltaiset jatkokoulutuskurssit ovat elintärkeitä geneettisen testauksen muutoksen suuruuden oppimiseksi. Esimerkiksi aiempi geenitutkimus vaati suuren näytteen koon, 50 kärsivää eläintä ja 50 ‘normaalia’ eläintä, ja se maksaisi satoja tuhansia dollareita. Nykyään yksi kärsimään eläin voidaan diagnosoida, sen DNA-sekvensoitu ja tunnistetut sairautta aiheuttavat mutaatiot, jotka voivat hyödyttää kokonaisia ​​roduja. “Geenihaun ja geenitestauksen hintalappu on laskenut eksponentiaalisesti”, sanoi tohtori Bell, “helpottaa terveellisempien lemmikkieläinten kasvattamista ja yleisten häiriöiden mahdollisuuden minimointia.”

Suurin osa koirien ja kissojen geenitestauksen varhaisesta edistyksestä on tapahtunut silmälääkkeen alalla. Vaikka lonkan dysplasia ja diabetes voi esiintyä useammin ja vaikuttaa kaikkiin rotuihin, suurin osa silmätaudista johtuu yksittäisistä geeneistä, eikä niillä parannuskeinoa tai hoitoa. Ne on kasvatettava olemassaolosta, ja siinä on syy siihen, miksi seuralaiseläimiä koskeva geneettinen tutkimus on nauttinut pitkäaikaisesta suhteesta silmään.

Dokumentoitujen rodun parantavien tulosten avulla ei ole ihme, että vastuulliset kasvattajat ovat hyppääneet geenitestausvaunulle. He voivat myös pitää eläinlääkärit ajan tasalla siitä, mitä häiriöitä esiintyy omissa eläimissä. “Mielestäni jalostuksen tärkein osa on tuottaa terveitä lemmikkejä”, sanoi tohtori Bell. “Kun lemmikkieläinten omistava yleisö on tietoisempi geenitesteistä, sen tarkkuudesta ja saatavuudesta, terveystietoisen jalostuksen etsimisen ja koirien tai kissojen aktiivisen valinnassa on selvää ennustettavissa olevista geneettisistä sairauksista.”

Rodunkohtaiset häiriöt, kuten liikunnan aiheuttama romahtaminen Labradorin noutajissa tai hypertrofinen kardiomyopatia Maine Coon -kissoissa, ovat tunnistettavissa geenitestauksella, joka on tyypillisesti vain helppo poski-swabi. Mutta entä monet lemmikkieläimet, joissa on epäselvä linja? Voiko geenitestaus auttaa näitä ”Heinz 57” -eläimiä epävarmoilla esi -isillä?

“Yritykset käyttävät diagnostiikkaa määrittääkseen, mitä rotuja on sekoitettua koiralla”, sanoi tohtori Bell. “Jotkut yritykset ottavat sen askeleen pidemmälle ja testaavat myös geenejä, jotka hallitsevat kehon konformaatiota ja tunnettuja sairauksia aiheuttavia mutaatioita.” Muut resurssit tarjoavat luettelon testattavissa olevista häiriöistä ja hoidoista, etenkin WSAVA -koiran ja kissan perinnöllisen sairauden testitietokannasta, jota isännöi Penngenin yliopiston eläinlääketieteen yliopistossa sijaitsevassa Penngenin verkkosivustolla.

Tieto on voimaa, ja geneettisen taipumuksen tuntemus tasoittaa myös polun asianmukaiseen diagnoosiin ja hoitoon eläinlääketieteellisillä klinikoilla ympäri maailmaa. Yleisten sairauksien, kuten allergioiden ja joidenkin maha-suolikanavan sairauksien periytyvyyden, tunnustaminen auttaa eläinlääkäreitä tietämään, että heidän potilaansa käsittelevät elinikäisen aiheen eikä pelkästään episodisen tapahtuman kokemusta.

Monet mutaatiot ovat muinaisia, ja niitä esiintyivät ensin koirilla ja kissoilla ennen rodun erottamista. Ne eivät ole vaativia ja voivat vaikuttaa jokaiseen rotuun ja sekoitettuun rotuun. Mutta tohtori Bell varoittaa vain siksi, että koiralla on geneettinen merkki, se ei tarkoita, että se kehittyy kliininen sairaus. Siihen asti rappeuttava myelpaatia (DM) on monimutkaisesti perinnöllinen sairaus, joka aiheuttaa takaosan halvauksen vanhemmilla koirilla. Monilla rotuilla, kuten Wire Fox -terrierillä, on suuri testekkäistä DM -vastuutageeni, jota tarvitaan kliinisen sairauden kehittymiseen. Mikään langan fooliterrieri ei ole kuitenkaan koskaan diagnosoinut tätä tilaa, eikä rodulla todennäköisesti ole muita DM: n kehittämiseen tarvittavia geenejä.

“Meidän on liitettävä se, mitä tiedämme käsillä olevasta genetiikasta ja käytettävä tätä tietoa oikein”, sanoi tohtori Bell. ”Jopa alttiissa roduissa, DM -vastuun geenitesti itsessään ennustaa huonosti taudin kehittymistä. Miksi kertoisit omistajalle, että hänen koiransa voi kehittää kyseisen taudin, kun se on 10 vuotta vanha ja vaikuttaa negatiivisesti hänen suhteisiinsa kyseiseen lemmikkieläimeen? Tämä on sudenkuopa, joka meidän on vältettävä asiakaspotilassuhteissamme. ”

Dr. Bellin mukaan geenitestaus on välttämätöntä eläinlääketieteessä ja kattaa paljon enemmän kuinDNA -testit. Mikä tahansa diagnostinen testi tai havainto, joka tunnistaa geneettisen taipumuksen sairauteen, antaa eläinlääkäreille mahdollisuuden parantaa potilaidensa elämää. Esimerkiksi hip -dysplasiaa löytyy kaikista koiranrotuista, ja tutkimuksissa on havaittu, että se on 20–40 prosenttia periytyvää. Eläinlääkärit voivat hoitamaan nuorten koirien lonkat varovasti ja selvittää, ovatko he vähäisiä ja määrätään ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä vastaavasti. Näihin voi kuulua laihan kehon painon ylläpitäminen, lonkan tiivistysaktiivisuuden välttäminen ennen luuston kypsymistä ja ennaltaehkäisevää leikkausta vakavissa tapauksissa.

“20 vuoden kuluessa siitä, kun kliininen geenitestaus on ollut koirilla ja kissoilla”, tohtori Bell sanoi, “geneettisten häiriöiden suhteen on tunnistettu yli 150 mutaatiota, ja voimme nyt ennustaa tapahtumia ja puuttua sen vaikutuksen estämiseksi tai vähentämiseksi monissa potilaistamme. ”

Lisätietoja AVMA: n vuosikokouksesta on osoitteessa www.avmaconvention.org. Lisätietoja mediamahdollisuuksista AVMA-yleissopimuksessa ja ilmoittautuaksesi lehdistölle osallistujana, ota yhteyttä AVMA: n vanhempien suhteiden asiantuntijaan Michael San Filippoon numeroon 847-285-6687 (Office), 847-732-6194 (Cell) Ormsanfilippo@ avma.org. Tiedotusvälineiden jäsenten on rekisteröidyttävä AVMA: lla ennen yleissopimusta validoimaan lehdistötiedot ja varmistettava, että heidän lehdistötunnuksensa ja materiaalit ovat heille valmiita saapuessaan. Lehdistön rekisteröinti on ilmaista.

# # # #

Vuonna 1863 perustettu AVMA on yksi maailman vanhimmista ja suurimmista eläinlääketieteellisistä organisaatioista. Yli 88 000 jäsenheterinaaria on ympäri maailmaa monenlaisia ​​ammatillisia aktiviteetteja ja omistettu eläinlääketieteen taiteelle ja tieteelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *