Menu Close

Kissan DNA -testit: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

matematiikan kehityksellä, olemme kasvaneet yhä enemmän kiinnostuneemmaksi esi -isistämme ja DNA: sta – siksi, miksi palvelut, kuten 23 ja minä ja esi -isät, ovat tulleet olemaan Niin yleinen.

Rakastamme myös lemmikkejämme ja varmistamme, että heidän rodunsa tulisi huolehtia huolehtimatta. Olemme myös ottamassa kissan DNA -testausta varmistaaksemme, että kaikki menee hyvin.

Ja useimmille kissanomistajille tämä kiehtovuus menee karvaiselle ystävällemme: Missä iso oranssi tabby -kissani voi kärsiä?

Vaikka kissan DNA -testit ovat melko uusia tällä nykyisillä markkinoilla, jopa enemmän kuin koiranpentu -DNA -arvioinnit, löydät saatavilla olevia tuotteita, joilla voi olla kyky tarjota sinulle jonkin verran näkemystä heidän suosikkikiostensa geneettisestä taustasta.

Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja parhaista kissan DNA -arvioinnista, nämä testit toimivat ja myös sen, mitä ne voivat (tai ehkä), jotta voit kertoa sinulle kissastasi.

Parhaat kissan DNA -testit

Totta puhuen, on vain pari yritystä, jotka tarjoavat kodin kissan DNA-tarkastuksia asiakkaille. Ehdottomasti tunnetuin on BasePaws, jonka avulla voit valita kahdesta testivalinnasta – kanta- ja hyvinvointi -DNA -testistä sekä koko genomisekvensointitestaus.

Vaihtoehtoihin kuuluvat Orivet, joka on enimmäkseen terveyskeskeinen, myös viisauspaneelin optimaalinen valinta, joka voidaan luoda kasvattajille.

Tässä on mitä haluat tietää niistä kolmesta korkeasta kissan DNA -testistä:

Basepaws

BasePaws Kitty DNA -testi on ristiriidassa kissan DNA -sekvenssien sekvensseihin ylimääräisistä BasePaws -kissoista ja kissoista suuremman tiedeyhteisön sisällä. Tällä testauksella on mahdollista oppia kissarotujen ja rasitusryhmäsuhteiden, hyvinvointimerkkien kanssa sekä kuinka samanlainen hän on erillisille hulluille kissoille.

BasePaws asetettiin vuonna 2018 Anna Skaystä – vuonna 2019 yritys esiteltiin ABC -sarjan Shark Tankissa, jossa Skay hyväksyi sijoitussopimuksen. Siitä lähtien liiketoiminta on lisääntynyt räjähdysmäisesti.

Tällä hetkellä BasePaws harjoittaa useita tutkimuksia, jotka lisäävät kissan terveyttä ja terveyttä, ja myös niiden geneettiset arviot ovat Amazonissa.

BasePaws tarjoaa kaksi kissan DNA -testivalintaa: rodun + terveys -DNA: n arviointi (149 dollaria) ja koko genomisekvensointiarviointi (599 dollaria).

Kuilu? Kuten tämän arvioinnin otsikko viittaa, koko genomisekvensointiarviointi tarjoaa sinulle pääsyn kissan koko geneettiseen tietoon – perustuen BasePawsiin – noin 10 000 kertaa enemmän tietoa kuin muut DNA -testit.

Lisäksi koko genomisekvensointiarviointi käsittää lisäksi rajattomia päivityksiä, kun BasePaws lisää tuoretta hyvinvointia ja ominaisuuksia koskevia merkkejä omalla raportillaan, jota ei tarjota yhdessä rotu + terveysarvioinnin kanssa.

Lisäksi BasePaws julkaisi äskettäin kolmannen ratkaisun, vaikka ne erottuvat tavanomaisista kitty -DNA -testeistä, heidän kissan hammasterveyden arvioinnista (79 dollaria). Tässä arvioinnissa tarkastellaan kissan suun hammasmikrobiomiprofiilia tärkeille hammasvaivoille.

Kaiken kaikkiaan BasePaws Cat DNA -testi on markkinoiden suosituin valinta. Koko genomisekvensointitesti on kuitenkin kallis – joten jos et ole valmis sijoittamaan niin paljon, kannattaa ehkä valita rodun + terveysarviointiin.

Orivet -kissan DNA -testaus

Vastoin BasePaws-kissan DNA-testausta, oriiven arviointi on täysin terveyskeskeinen. Tämä arviointi ei tarjoa tietoa kissan rodusta – se on luotu tavallisille kissoille, kotimaiselle lyhyt kissoille tai jopa kansallisille pitkille hiuksille.

Pikemminkin Orivet -kissan DNA: n terveysnäytön ja elämänsuunnitelman arviointi (84,45 dollaria) näyttää karvaisen kaverisi perinnöllisille sairauksille fysiologisten piirteiden lisäksi. Se tunnistaa myös kissan veren.

Orvieria toimittaa sinulle terveysvaaranalyysin kissan elämäntavan, rasituksen, iän, painon, sukupuolen ja paljon muuta mukaan. Sen jälkeen voit käyttää toimitettuja tietoja luomaan furry -ystävälle terveyssuunnitelma.

Orivet on perinnöllinen testausyritys, joka tarjoaa erilaisia ​​geneettisiä ratkaisuja kasvattajille, eläinlääkäreille ja lemmikkieläinten omistajille-jolla on tehtävä edistää lemmikkieläinten (koirien ja kissojen) terveyttä rotukohtaisella hoidolla.

Siksi Orivet tarjoaa tämän kissan DNA -terveysnäytön ja elämän suunnitelman lisäksi lisättyjä tuotteita kissoille nämä arvioinnit, mutta ovat paljon tarkempia henkilöä kissarotuja, vaivaa tai jopa vanhemmuuden tunnistamista.

Vaikka Orivet -arviointi on halvempaa kuin nämä molemmat BasePaws -arvioinnit, jos etsit oppia kissasi rodun taustalla, tämä ei ole sinulle valinta.

Optimaalinen valinta viisauspaneelilla

Hyvin samanlainen kuin tämä orivet -arviointi, viisauspaneelin maksimaalinen valinta toimittaa testin, joka edistetään suurelta osin kasvattajille.

Nopein valinta kissan DNA-arviointi (99,99 dollaria) voidaan käyttää sukutaulun tai sekoitettujen kissojen kanssa; Se näyttää myös perinnölliset sairaudet ja fysiologiset piirteet, esimerkiksi takkivärit ja takkityypit.

Tämä arvioTiointi arvioi myös sen analysoinnin geneettisen monimuotoisuuden ja toimittaa kissasi verenlaista.

Optimaalinen valintatesti ei jälleen kerran, kuten Oriivet -arviointi, ei tarjoa yksityiskohtia kissan rodun taustasta tai meikistä.

Optimaalinen valinta on kasvattajakohtainen viisauspaneelin haara, yritys, joka tarjoaa erilliset koiran DNA-testit.

Viisauspaneeli ei tarjoa sinulle näitä DNA-testejä kissoille, mutta ei toimittaa kasvattajakeskeistä testausta maksimaalisen valinnan avulla.

Lopuksi, vaikka nopein valintakissan testi on suunniteltu kasvattajille, se voi myös tarjota arvokkaita terveysneuvoja kiehtovien tietojen lisäksi lemmikkisi fysiologisista piirteistä ja verilajista.

Se on kalliimpaa kuin Orivet -arviointi, mutta kohtuuhintaisempi verrattuna rotu + terveys BasePawsin arviointiin.

Jälleen, vaikka olet pääosin kiinnostunut oppimaan oman kissan rotujen kosmetiikasta, nämä molemmat BasePaws -testit ovat paras vaihtoehto.

Kuinka kissan DNA -testit voivat toimia?

Kun se tulee tähän, menettely kissan DNA: n analysoimiseksi on täsmälleen sama riippumatta siitä, mitä testiä valitset.

Aluksi voit ostaa arvioinnin – Amazonista, Chewyistä, suoraan yrityksestä tai toisesta online -kauppiaasta.

Kun DNA -arviointisarja saapuu, käytät toimitettua tampoa, jotta sinulla on näytte omasta kissan DNA: sta – pyyhkäisemällä posken sisäpuolelle muutaman sekunnin ajan.

Seuraavaksi kiinnität poski -tampon ja lähetä sitten DNA -näyte takaisin yritykseen testattavaksi.

Esimerkiksi BasePawsin avulla palaat näytteen omaan Los Angeles -laboratorioonsa, jossa he purkavat kissan DNA: n.

DNA: n sekvensoinnin jälkeen he keskittyvät raportin perustamiseen sinulle, jotka lähetetään sinulle tietoa kissan geneettisestä profiilista.

BasePawsin arviointitulokset ovat tyypillisesti saatavana 3 kuukauden kuluessa kuuden viikon kuluessa kissan DNA -näytteestä saapuvat laboratorioon.

Yhdessä BasePawsin kanssa Orivet ja maksimaalinen valinta voit tuottaa ja kirjautua sisään tilillesi ja nähdä tulokset verkossa. Jokainen yritys tarjoaa myös päivityksiä, kun he saavat uutta tietoa tai opiskelua.

Kissan DNA -testit yhdessä kissasi rotujen kanssa

Toisin kuin koiranpentu -DNA -arvioinnit, suurin osa markkinoiden kitty -DNA -testeistä ei tarjoa tietoa kissan kannasta ja esi -isistä.

Kuten olemme keskustelleet, BasePaws voi olla yksi ainoista vakiintuneista yrityksistä, jotka toimittavat tämän kyvyn. Omat BasePaws -tulokset käsittävät tiedon hankkimisen lemmikkisi geneettisistä terveysmerkeistä:

Rodun arviointi: paljastaa kissan kromosomiparit, joilla on genomiset muistutukset erillisille rotujen kokoelmille

Villi kissan indikaattori: paljastaa kissan genomisen muistutuksen erillisistä hulluista kissoista

Kissan kannat: Antaa lisätietoja erilaisista kantoista, jotka meikkiä, jonka kissan perintö ja heidän hahmonsa

Siksi miksi on vaikea sanoa, onko kissa todella siiamilainen verrattuna burmalaisiin tai jopa Bengaliin?

Lyhyesti sanottuna, toisin kuin useimmissa pentuissa, jotka kasvatettiin tiettyihin töihin kymmenien tuhansien vuosien ajan, kissoilla on paljon sekavampi esi -isä.

Useimmat kissankannat ovat alle 100 vuotta vanhoja, ja kasvatetut ihmiset valittiin satunnaisesti heidän ulkoasunsa mukaan. Tästä syystä on vaikea poimia rotutietoja kissan DNA: sta aina, kun kissoissa ei ole kovin selkeää ja tunnustettua esi -isää.

Kaikki tämä ei tarkoita, että et löydä mitään Basepawsista tai edes testistä, joka tarjoaa rotutietoja – se ei yksinkertaisesti ole loistava tiede.

Cat DNA -testit yhdessä kissan terveyden kanssa

Kuten olemme keskustelleet, on tyypillisempää nähdä kitty -DNA -testaus, joka keskittyy hyvinvointiin – etenkin kasvattajille. Jälleen kerran, mutta on tärkeää ymmärtää, mitä nämä DNA -testit voivat kertoa sinulle lemmikkisi terveydestä.

Kaikilla näillä DNA -testeillä yritykset analysoivat kissan perinnöllisiin vaivoihin liittyviä erityisiä hyvinvointimarkkereita. Nämä sairaudet saavat aikaan geneettiset mutaatiot, ja myös arviointi osoittaa, onko kissallasi joitain näistä mutaatioista niiden DNA: ssa.

Jotkut niistä yleisistä geneettisistä sairauksista, joita nämä testit etsivät, ovat polysystisiä munuaissairauksia (PKD), jota esiintyy usein persialaisissa kissoissa, samoin kuin hypertrofisen kardiomyopatian (HCM) kanssa, jota esiintyy usein Ragdolls- ja Maine Coonsissa.

Nämä arvioinnit eivät diagnosoida kissasi taudin avulla, eikä tämä todista, että he eivät koskaan kehitä joitain näistä vaivoista, joita he analysoidaan.

Sama kuin geenitestaus ihmisillä, mutta näitä DNA -testejä voidaan käyttää analyyttisinä työkaluina, etenkin jos ajattelet lemmikkisi kasvattamista.

He voivat myös käyttää auttamaan sinua tuottamaan strategian lemmikin terveydelle – sinun on kuitenkin aina puhuttava eläinlääkärisi kanssa tuloksistasi.

Jos tutkit kissan DNA: ta?

CAT DNA -testaus on aivan uusi tiede ja tekniikat kehittyvät jatkuvasti. Siksi, jos mietit: miksi on syytä tarkistaa kissan DNA: n? YllyttääU voi kääntyä verkkoon vastauksia varten.

Vaikka jotkut kissan DNA -testeistä voivat olla hiukan kalliita, suurin osa Internet -arvosteluista on erittäin positiivista. Lisäksi Basepaws esiintyi monissa kirjoissa (glamour, johdotettu) kirjoittajien kanssa, jotka jakoivat mielenkiintoiset kokemuksensa yhdessä kaikkien arviointien kanssa.

Lopuksi, jopa siinä tapauksessa, että sinulla ei ole kykyä selvittää 100 prosentilla varmuudella erilaisia rotuja, jotka säveltävät kissan esi -isäsi, aiot oppia vähän enemmän tapaa, jolla kissan DNA -toiminnot ja saada tuoreita ja tuoreita Mielenkiintoisia neuvoja rakastetusta karvaisesta seuralaisestasi. Eikö se ole se, mikä on todellinen kissanomistaja?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *