Menu Close

Lihavuus: Rakastammeko koiramme kuolemaan?

, kirjoittanut Dr. Cliff Faver
30. tammikuuta 2020
32 vuoden harjoitteluni aikana asiakkaani oli yksi trendikäs huolenaihe, josta usein ilmoitettiin. Tämä huolenaihe, joka ilmaistaan monin tavoin, melkein aina käännetty tähän rohkeaan lausuntoon: “Lemmikkikoirani on rasvaa, enkä ymmärrä miksi, koska hän on nirso syöjä.” Nyt monille ihmisille tämä liikalihavuusongelma korreloi suoraan ylikuormitukseen; On kuitenkin olemassa useita muita syitä.

Voimmeko ihmisinä kaikki luottaa samaan ruokavalioon terveellisimmän painon ylläpitämiseksi elämäntapasta, aktiivisuudesta, iästä jne.? Vastaus on ei. Joten miksi ajattelemme toisin koirien kanssa?

Monet asiakkaat väittävät ruokkivansa koiriaan kaksi kupillista ruokaa päivässä, ymmärtämättä painonnousun syytä. Sen sijaan, että annettaisiin huopa -lausunto siitä, että kaksi kuppia on ihanteellinen koirallesi, kehottaisin keskustelua, jossa kysytään koiran elämäntapoista, iästä ja aktiivisuudesta. Lisäksi, minkä tyyppistä ruokaa toimitat koirallesi? On olemassa erilaisia näkökohtia, jotka tulevat peliin, kun tajuavat painon syyn koiran seuralaisissamme.

Lemmikkikoiran syöttämiseksi oikein on laskettava kilokalorit, jotka henkilökohtaisen lemmikkikoiran on syötävä (mukaan lukien välipaloja), ja säädettävä sitä sitten toiminnan suhteen. Vertailukohtaukseni on: “Sinun on otettava se, mitä ohjeet ovat laukussa, ja pudotettava se 10%: lla, sitten sopeutettava lemmikkikoiran mukaisesti”. Paljon pussin suosituksia ovat liiallisia. Lemmikkikoiran ruoanvalmistajat ovat tehneet hyväksyttävän likiarvon koiran painoon tarvittavan ruuan; He kuitenkin palvelevat myös lemmikkieläinten koiran ruokaa myymässä, siksi monet heistä jatkavat laajuuden lopussa ehdotuksiinsa.
Mainokset

Monet lemmikkieläinkoiran omistajat päättävät ruokkia koiriaan vapaasti ja he menestyvät menetelmässä onnistuneesti; Monet meistä eivät kuitenkaan ole niin onnekkaita. Jotkut koirat säätelevät luonnollisesti kehon painoa ja ruoan saantia, mutta monet eivät tiedä milloin lopettaa syöminen. Huomattava kysymys on ihmisen häiriöt. Lausunto, jonka sain erittäin liikalihavan lemmikkikoiran asiakkaalta, oli se, että hänen lemmikkikoira oli niin nirso syöjä, että hänen oli lisättävä ruokavalioonsa purkitettuja ruokia rohkaistakseen häntä syömään (hmm?). Yläkastike (purkitettujen ruokien tai herkkujen lisääminen) on yleinen työkalu, jonka monet omistajat tekevät “rakastaa” lemmikkikoiriaan liikalihavuuteen.

Toinen yleinen virhe on useiden erilaisten lemmikkieläinten koirien toimittaminen, joten lemmikkikoira ei kyllästy. Tylsyys on paljon enemmän ihmisen huolenaihe (ja usein kissa) paljon enemmän kuin lemmikkieläinkoiran ongelma. Jos johdonmukaisuus ylläpidetään, niin näemme minimoidun liikalihavuuden ongelman, koska koirat syövät tarpeesta, ei haluamatta. Lisäksi vaihtelet heidän ruokavaliota, sitä paljon enemmän he haluavat variaatiota – johtaen jatkuvasti asteittaiseen painonnousuun. Vaihtelu voi myös olla haitallista, jos sinulla on lemmikkieläinkoira, jolla on ruoka -allergioita, koska mitä paljon enemmän proteiineja lemmikkikoira altistuu, sitä suurempi on mahdollisuus allergian kehitykseen.

Useat asiakkaat uskovat, että tietyissä elintarvikkeissa tarvittavan ravitsemuksen puuttumisen vuoksi tarvitaan vaihtoehtoisten elintarvikkeiden täydentämistä. Tämä yleinen virhe olettamalla voidaan välttää ruokkimalla lemmikkikoiraasi korkealaatuista ruokaa alusta alkaen. Nykyaikana monet ruokavalioistamme ovat ravitsemuksellisesti järkeviä – ainakin paperilla. Olennainen kysymys on hyötyosuus. Aikaisemmin monet ruokavaliot tarkistettiin (kuten AAFCO -lausunnossa); Eläintestausten kasvien kustannusten vuoksi suurin osa on kuitenkin pudonnut takaisin muotoiltuun luokkaan (kuten AAFCO -lausunnossa). Tämä osoittaa, että ruokavalio täyttää tietokonemallin perustuvat pätevyydet (ravitsemuksellisesti), mutta ratkaisevasti ei takaa, että se tekee todellisuudessa (biologisesti saatavissa). Vaihtovalio tämän ongelman korjaamiseksi on paljon, ei ehdottomasti vastaus, koska ruokavaliota ei voida tasapainottaa aidosti korrelaatiossa puutteeseen – ellet pysty määrittämään tarkan vajaatoiminnan.

Toinen alue, jolla monet kuluttajat eivät ole tietoisia, on se, kuinka AAFCO (American Feed Control -viranomaiset) -lausunnossa annetaan asiat, jotka ovat johtaneet sekaannukseen. AAFCO -lausunto on jokaisessa ruokalaukulla, ja se on ratkaisevan tärkeää olla tietoinen ja koulutettu. Kolme pääluokkaa AAFCO -lausunnosta (eläinten tarkistettujen ja muotoiltujen ja muotoiltujen) lisäksi ovat elämävaiheet, joihin ruoka luodaan. Kaksi menneisyyden luokkaa olivat aikuiset (ei vanhempi), koiranpennut ja raskaana olevat nartut. Viime aikoina on lisätty toinen vaihe, joka on tarkoitettu kaikille elämävaiheille. Ostaessa saadaksesi tämän luokituksen AAFCO: lla, näiden ruokavalioiden on täytettävä tiukimmat kriteerit, mikä on koiranpentuille ja raskaana oleville narttuille tarvittavat ravitsemukselliset edut (miksi et vain sano sitä?). Niin tuntematon monille kuluttajille, he ruokkivat vanhempaa lemmikkieläinkoiran ruokaa, joka on suunnattu pentuihin, mikä lisää liikalihavuusongelmia.

Paljon consianull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *